Uit de kunst

Inleiding

In januari 2019 zijn we met iets geheel nieuws begonnen en wel met een Projectkoor onder de naam “Uit de Kunst”. Het project had met verschillende kunstuitingen te maken zoals film, opera, musical of dans en in de te zingen liederen werd een link gelegd naar kunst.

Op 22 mei werd met het projectkoor opgetreden voor de bewoners van Het Wooldhuis in Heino. Op 2 juni vond een optreden met het projectkoor plaats in de Nicolaaskerk in Heino.

De deelname

Aanvankelijk meldden zich 12 mannen die aan het projectkoor wilden deelnemen. Gedurende de periode vanaf januari t/m de optredens was de deelname voor hen gratis. Dit werd financieel mede mogelijk gemaakt door een voor het project toegekende subsidie van de gemeente Raalte. Uiteindelijk hebben er 8 mannen aan de concerten deelgenomen en zijn er 3 mannen lid geworden van Heino´s Mannenkoor. De generale repetitie werd bijgewoond door een viertal zangers van het inmiddels opgeheven IJssellands Politie Mannenkoor. Zij waren zo enthousiast over repertoire, sfeer en vooral ook onze dirigent, dat zij inmiddels ook lid zijn geworden van ons koor. Kortom een geslaagd project dat uiteindelijk voor ons koor 7 nieuwe leden heeft opgeleverd.

Bonus (Don Kozakkenkoor)

Voor de mannen die lid zijn geworden van ons koor stond op zaterdag, 26 oktober 2019 een concert te wachten van het wereldberoemde Don Kozakkenkoor. Tijdens dit concert verzorgde Heino´s Mannenkoor een gastoptreden. Een unieke happening voor de nieuwe zangers binnen ons koor.

Spreekt dit je aan

Houd je ook van zingen aarzel dan niet en kom geheel vrijblijvend sfeer proeven en/of meezingen tijdens een repetitie op de woensdagavond van 19:30 tot 21:30 uur in Het Kerkhuus in Heino.

Contactgegevens:
Adres secretariaat:
de Haarstraat 20, 8141 EX Heino
E-mailadres:
heinosmannenkoor@outlook.com
Heino's Mannenkoor © Copyright 1977